Lintujen torjunta

Lintuongelmat ja lintujen torjunta

Linnut aiheuttavat kiinteistöille erilaisia ongelmia. Ne likaavat ulosteillaan kiveyksiä, ikkunoita ja parvekkeita. Linnut saattavat tukkia ulosteillaan rännejä ja pesiä rakennusten painovoimaisissa ilmanvaihtokanavissa, jolloin kanavien tukkeutuessa rakennuksen sisätiloihin tulee hajuhaittoja. Lintujen pesistä voi levitä rakennukseen haittaeläimiä kuten; seinäluteita, kirppuja, koita tai turkiskuoriaisia. Valtaosa kesämökeillä olevista ludeongelmista johtuu siitä, kun linnut tai lepakot pesivät rakennuksessa.

Lintujen aiheuttamien ongelmien ratkaiseminen on aina hieman tapauskohtaista. Joskus riittää, kun asennetaan lintu-, tai pulupiikkejä, joskus puolestaan on kokeiltava erilaisia karkottimia (visuaaliset ja äänikarkottimet).

Kauttamme saa kattavat palvelut kaikkiin lintujen aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi. Palveluihimme kuuluu rakennusten suojaverkotustöiden lisäksi erilaisten piippujen ja ilmanvaihtolaitteiden suojaverkotukset, lintupiikkien asennukset ja estovaijerit.

Olemme joutuneet suorittamaan joissain äärimmäisissä tapauksissa myös pulujen ampumisen (rauhoitusaika/pesintäaika huomioiden).

Annamme myös lisätietoa sekä ohjeistusta lintuongelmiin liittyen. Suoritamme kaikki lintujen aiheuttamien ongelmien ratkaisevat toimenpiteet eettisiä eläinsuojeluarvoja kunnioittaen.