Elintarvike- ja kaupan alan yritykset

Millaisen mielikuvan saat elintarvikealan liikkeestä jonka varastotiloissa hiiret ovat jyrsineet myytävien elintarvikkeiden pakkauksia ja pilanneet ulosteillaan tuotteita? Entäpä ravintolasta, jonka keittiötiloissa elintarviketuholaiset ovat saastuttaneet jauhoja sekä muita kuivatuotteita? Näissä tapauksissa haittaeläimistä aiheutuu maineen menetystä, asiakaskatoa tai pahimmassa tapauksessa jopa koko liikkeen sulkemisen.

Mikäli Sinulla tai yritykselläsi on ollut ongelmia tuhoeläinten takia, et varmasti halua elää enää samaa tilannetta uudestaan. Mikäli Sinä tai yrityksesi olette vasta aloittamassa liiketoimintaanne, ette taatusti halua aloittaa näissä merkeissä.

Osa elintarvikehuoneistoista ovat rakennuksen ikä ja kunto huomioiden sekä erilaisten rakenteellisten seikkojen puolesta korkeintaan välttävässä kunnossa. Erilaisten putkistojen ja kaapeleiden huonosti tiivistetyt läpivientiaukot tai heikkokuntoiset rakenteet mahdollistavat esimerkiksi jyrsijöiden pääsyn sisälle elintarvikehuoneistoon tekemään tuhojaan. Jyrsijöitä ja niiden jälkiä ei välttämättä voi aina havaita lattianrajasta, vaan ne saattavat liikkua esimerkiksi erilaisten varastotilojen kattokannakepalkkien päällä, johtosilloilla ja suojakoteloiden sisällä.

Elintarviketeollisuus on yksi haavoittuvimmista aloista, joka ei voi ylläpitää korkeatasoista ruokaturvallisuutta ilman laadukasta ja ennalta ehkäisevää tuholaistorjuntaa. Haittaeläimet levittävät elintarvikkeisiin, niiden pakkauksiin sekä tuotantotiloihin mm. bakteereja, viruksia sekä muita organismeja. Yleisimpiä haittaeläimiä, joita esiintyy elintarvike- sekä kaupan alalla ovat jyrsijät, torakat, kärpäset, koit sekä erilaiset kovakuoriaiset.

Omavalvonta

Tiesithän, että elintarvikealan toimijana olet vastuussa valmistettavien sekä myytävien elintarvikkeiden turvallisuudesta? Elintarvikelain mukaan jokaisella toimijalla on oltava järjestelmä (omavalvontasuunnitelma), jonka avulla se voi tunnistaa ja hallita toimintaansa liittyvät vaarat sekä varmistaa, että varastot, elintarvikkeet, niiden alkutuontantopaikka ja elintarvikehuoneisto sekä myös elintarvikealan toiminta täyttävät niille elintarvikemääräyksissä asetetut vaatimukset. Näin ollen eräs tärkein osa omavalvontasuunnitelmaasi on selvittää se, kuinka varmistat etteivät erilaiset elintarviketuholaiset pääse tuotantotiloihisi tuhoamaan ja saastuttamaan elintarvikkeita. Sinun on myös tiedettävä kuinka menettelet siinä tapauksessa, jos tuotantotiloihisi kuitenkin syystä tai toisesta päätyy erilaisia tuhoeläimiä. Palveluihimme kuuluu näiden asioiden ratkaiseminen ja niiden poissa pitäminen puolestasi, jotta Sinä voit keskittyä täysin oman yrityksesi toimintaan.

Palvelumme elintarvikealan yrityksille

Tarjoamme kaikille elintarvikealan ja elintarvikkeiden kanssa toimiville yrityksille räätälöityjä, vuosittaisia haittaeläintorjunta sopimuksia, jotka takaavat yritysten elintarvikevarastojen ja tuotantotilojen tuholaisvapaan toimintaympäristön. Olemme panostaneet myrkyttömiin vaihtoehtoihin jyrsijöiden torjunnassa. Ammattitaito, käyttämämme laadukkaat monitorointiasemat sekä säännölliset sopimuksen mukaiset kiinteistöjen sekä niiden ulkoalueiden tarkastukset ovat työkalujamme erilaisten haittaeläinten ennalta ehkäisyssä ja torjunnassa. Olemme panostaneet lisäksi kattavaan raportointiin, joka on hyödyllinen myös sisäisiä auditointejanne varten sekä tarvittaessa terveysviranomaisille.
Ottakaa meihin yhteyttä, mikäli haluatte kumppaniksi laadukkaan tuholaistorjunta alan yrityksen. Me takaamme, että myytävät elintarvikkeenne ja yrityksenne ovat kanssamme turvassa erilaisilta haittaeläimiltä. Annamme mielellämme lisätietoa kaikista edellä mainituista asioista.

Ottakaa meihin yhteyttä, mikäli haluatte kumppaniksi laadukkaan tuholaistorjunta alan yrityksen, joka pitää yrityksenne toiminnan turvassa haittaeläimiltä.

© 2020 Keski-Suomen Tuholaistorjunta. All rights reserved. Kotisivut: Rotia PRKL Oy
Rekisteriseloste